Seminarium 11 September

2019-08-27 01:00:00

Verktyg för din internationella framgång
- utveckla dina exportaffärer över Bottenviken!


Välkommen till ett seminarium om handel över Bottenviken. Under seminariet går vi igenom åtta viktiga steg för en lyckad exportsatsning. Vi berättar också om vilka verktyg som är nyttiga för att nå ett önskat resultat. 

Seminariet arrangeras i samarbete med Finsk-Svenska Handelskammaren, Finlands ambassad och Swedexport AB och avslutas med mingel och lättare förtäring.

Ett liknande seminarium kommer även att genomföras i Helsingfors under hösten.

 
Seminariets fokus

Att ta steget för att nå internationella kunder innebär ofta en omfattande och genomgripande förändring för företaget. Kundernas köpbeteende och preferenser kan skilja sig stort när man gör affärer i grannländerna. Affärsstrukturer, ledarskap, organisation, språk, beslutsvägar, juridik, betalningsvillkor eller bara grundläggande saker som referenser och trygghet vid köp kan se väldigt olika ut. Inhemska lagar kan innebära att du inte kan sälja på en viss marknad, till exempel på grund av en tredje parts immateriella rättigheter.
 
Tid, plats och anmälan
Dag: Onsdag den 11 september 2019
Tid: 09.00–12.00
Plats: Finlands ambassad, Gärdesgatan 11, Stockholm
Anmälan: Senast 4 september 2019 via knappen nedan.
Övrigt: Ingen deltagaravgift. Begränsat antal platser. Lättare förtäring ingår.

Om Swedexport
Swedexport är experter på att förbereda, vara med och genomföra operativa satsningar på affärer i andra länder. Över Bottenviken, eller ut i andra delar av den stora internationella arenan. Swedexport har mångårig expertis inom försäljning/marknadsföring, ”go-to-market-strategier”, juridik och ledarskap.
 
 
Seminariets talare
Nedan följer en kortfattad presentation av seminariets talare.
 

Sture Nyberg
Sture Nyberg är expert på försäljning, internationell affärsutveckling, ledarskap och inriktad på att bygga upp nya internationella säljkanaler speciellt för tillverkande företag. Sture har arbetat med internationella affärer på både större och mindre företag under lång tid och hjälper idag företag både strategiskt och operativt för att de ska lyckas med sin exportutveckling.
 

Mats Kola
Mats Kola är jurist med över 25 års erfarenhet av internationell affärsjuridik med speciell inriktning på Intellectual Property. Mats har arbetat såväl inom Patent- och registreringsverket, ett internationellt läkemedelsbolag samt på advokatbyrå. Mats mission är att lotsa klienter inom internationell juridik, minimera risker samt öka värdet på klienters företag.
 

Riitta Eivergård
Riitta Eivergård har många års erfarenhet som internkonsult, projektledare och chef inom HR, kommunikation och kompetensförsörjning. Som konsult är Riitta professionell inom ledarutveckling och kommunikation både i Finland och Sverige. Hennes specialområde är att hjälpa företag i Finland och Sverige att stärka det gemensamma i ledarskapet och företagskulturen.
 

Lars Wolf
Lars Wolf är en erfaren och energisk global försäljningschef med solid kulturell medvetenhet genom arbetserfarenhet internationellt i olika ledande befattningar. Fokuserar idag på affärsutveckling av export och internationalisering genom bl.a. investeringar på utvalda marknader.
 

Markku Sirviö
Markku Sirviö är marknadsrådgivare på Finsk-svenska handelskammaren och hjälper finska bolag att etablera sig på den svenska marknaden. Han har en lång erfarenhet av att hantera frågor som gäller bland annat juridik, skatter och lagstiftning. Markku har ett brett nätverk och hjälper företag att hitta rätt samarbetspartners, återförsäljare och leverantörer.
 
Anmäl dig nu
Här kan du anmäla dig till seminariet:

TILL ANMÄLAN

 

Kontaktformulär


Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.