Om oss

Energi, drivkraft och prestation

Vi skapar affärsmöjligheter för exportverksamhet genom vår gedigna kompetens och långa erfarenhet av internationella affärer. Swedexport erbjuder exportutvecklare med erfarenheter från många olika marknader internationellt. Vårt internationella nätverk och ledningsteam har också ett brett know-how och nätverk inom olika områden.

Sture Nyberg, CEO

Kort om verksamheten

Swedexport stödjer företag där behovet finns att snabbt och effektivt nå till framgångsrika affärsresultat.

Effektiva och framgångsrika export- och utlandsetableringar behöver hanteras av personer och företag med gedigen erfarenhet och kompetens inom området. Det finns ett behov av specialisering inom området. Denna specialisering bidrar till ökad effektivitet, kunskapsutveckling och kundnytta inom området.

Vi ser också behovet av att gå från ord till handling och ge företag operativ hjälp i exportfrågor och frågor om internationalisering. Vi utgår alltid ifrån företagens enskilda behov och önskemål. Swedexport är ett viktigt komplement till Business-Sweden (som erbjuder exportrådgivare) och Handelskammaren. Vi fyller idag det tomrum som idag finns mellan rådgivning och operativt genomförande. Vi driver projekt hela vägen från idé till resultat.

Vår unika metodik

 

 

Vår utvecklade arbetsmetodik och erfarna konsulter är nyckeln till framgångsrika export- och utlandssatsningar. Swedexports konsulter har de rätta verktygen för att ta er från ord till handling. Detta gör vi genom att erbjuda kvalificerade tjänster samt operativt och strategiskt stöd vid utlandssatsningar. Det yttersta målet med våra insatser är att optimera era förutsättningar och realisera genomförandet för att skapa långsiktigt utvecklande affärer i utlandet.

Varför uppfinna hjulet på nytt gång på gång? Vi har sett vilka utmaningar som finns i olika verksamheter. Swedexports exportutvecklare har som utgångspunkt att för dig som kund skapa affärer på ett effektivt, hållbart och långsiktigt sätt. Genom lång erfarenhet, aggregerad know-how bidrar våra medarbetare och vårt nätverk till framgång i er verksamhet. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan utveckla era affärer i utlandet.

Vår erfarenhet och kompetens

Våra seniora exportutvecklare arbetar på projektnivå, ledningsgruppsnivå eller styrelsenivå. Ledningsteamet tillsammans backar upp i de planer, processer och strukturer samt målbilder som behövs för att utveckla ert företag.

Kort om vår erfarenhet:

  • Totalt ca. 200 års internationell operativ och strategisk kompetens
  • Erfarenhet av ca. 50 internationella marknader
  • Vi täcker flertalet branscher och sektorer


Områden vi arbetar emot: Europa, Asien, Oceanien, Mellanöstern, Nord- och Sydamerika och delar av Afrika.

Exempel på branscher där vi är aktiva: Tillverkning & Industri, Energi och Utilities, Finans och Försäkring, IT & Data, Telekommunikation, Detaljhandel, Media samt Partihandel, Medicinteknik, Radiostyrningar etc...

Exempel på länder där vi är eller har varit aktiva: Australien, Belgien, Botswana, Brasilien, Danmark, Dubai, England, Estland, Finland, Frankrike, Ghana, Holland, Indien, Israel, Italien, Jamaica, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Kuba, Kuwait, Kroatien, Lettland, Litauen, Malawi, Malaysia, Mexico, Mozambique, Namibia, Nigeria, Norge, Polen, Ryssland, Saudi-Arabien, Schweiz, Singapore, Slovenien, Spanien, Sudan, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Tanzania, Thailand, Turkiet, Tyskland, Uganda, Ungern, USA, Zambia, Zimbabwe samt Österrike. Fråga oss om andra länder, de kanske bara inte finns med här på listan.


Ni får via Swedexport del av ett internationellt affärsnätverk. Detta är en förutsättning för er som vill lyckas i internationellt.

 


Arbeta med oss

Arbeta med oss

Det kan finnas många anledningar till att vilja ansluta sig till oss på Swedexport. En av anledningarna kan vara att du sett utmaningen av att arbeta själv som ensamstående konsult. Hos oss kommer du in i ett sammanhang med erfarna VD:ar, marknadschefer och konsulter. Och får arbeta under vårt varumärke och med våra metoder och verktyg.

Vi tror på framgång och utveckling genom att lära av varandra och dela med oss av våra erfarenheter. Vi samverkar alltid i team och hjälper varandra i våra respektive projekt.

Vi söker duktiga kollegor som vill bidra till utveckling i teamet och verksamheten och vill utvecklas själv. Vi ser gärna att du uppfyller följande krav:

  • har gedigen erfarenhet av export och internationella affärer i roller som t.ex. VD,  marknadschef eller exportchef/ansvarig
  • akademisk utbildning
  • egen konsulterfarenhet


Söker du ett sammanhang där du kan trivas och utvecklas? I så fall, skicka gärna in en ansökan.

Kontakta oss

Personliga egenskaper och värderingar:

Du som framgångsrik konsult hos oss har förmågan att utöva ett personligt ledarskap. Du är analytisk och strukturerad, driven och motiverad, har bra självkänsla och självkännedom, är relationsinriktad och kommunikativ samt beslutsam och övertygande. Det konsultativa förhållningssättet finns i ryggmärgen. Allt detta på ett ödmjukt sätt.

Du kommer vara i centrum och förverkligar våra kunders målsättningar och visioner!

Kontaktformulär


Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.